Bemutatkozás

AC/DC? Az egy vicc!!…de a legjobb vicc, amit valaha hallottam – nyilatkozta egy művelt kolléga.

És valóban az egyik legzseniálisabb zenei és színpadi humort bemutató produkció a 70-es évek óta. Energikus színpadi munkájuk és feszes hangszerelésük mind a mai napig hiteles és „felvillanyozó”. Ezt a pofonegyszerű, pregnáns „Rocka-Boogie”-t igyekszünk mi is reprodukálni minden egyes alkalommal. Műsorunkban a korai (Bon Scott) időszak legdögösebb szerzeményei mellett, a későbbi (Brian Johnson) AC/DC slágereket is megszólaltatjuk, követve az „autentikus” (NO PEDAL csak cső!) hangszerelési alapszabályt.

Miért COVER, miért nem TRIBUTE? – tehetné föl a jogosnak tűnő kérdést a felületes szemlélő. Nos, mivel mostani felállásunkban alkatilag egyikünk sem hasonlít egy 157 cm-es, 36-os „Veszkó” csizmát viselő, szikár ausztrál iskolásfiúhoz, úgy gondoltuk hitelesebben tiszteleghetünk az AC/DC munkássága előtt, ha nem szánalmasak, hanem egyszerűen csak viccesek, könnyedek és szórakoztatóak leszünk. Elvetettük tehát a jelmezes hátonpörgés ötletét, és maradt, egy lehengerlő baráti társaság, ahol a játék öröme és a k.. jó szerzemények feldobják az estét.

Szívesen fellépünk szinte bármilyen rendezvényen, ahol befogadó közönséget találunk, legyen az céges Buli, fesztivál színpad, vagy motoros találkozó. (Politikai rendezvényen csak DUPLA gázsiért vagyunk hajlandóak! Hogy mennyi a szimpla? Hívjon, megegyezünk! Ugyan ott Hajdú mosógép és Wartburg kombi eladó.)

Biográfia

A zenekar pontosan évekkel ezelőtt alakult. Nevét, utalva a csapaton belül egyre nagyobb számban „potrohosodó” apukák jelenlétének köszönhetően Dula Sándor művészúrtól kapta (EASY). Többes tagcserék után kialakult jelenlegi, végleges felállás a következő:

Tagok
Zsivkovits „Zsiga” Ákos
Bass
Tajti „Kobra” Péter
Dob, Vocal
Kovács „Duhaj” Ferenc
Gitár, Vocal
Szalma Baksi „Pacsirta” Gábor
Vocal
Miklós „Öregkopasz” Tibor
Gitár, Vocal

Az elmúlt évek során tolták még velünk – szigorúan ABC-sorrendben:

(Van aki évekig, van aki egy koncerten, és van aki csak egy szám erejéig – nem áruljuk el, hogy ki meddig…)

Dér „Bambi” István                                     dob

Dula „Sanci” Sándor                                  gitár

Hímer „Fraser” István                               bass

Patkós „Pati”Attila                                      ének

Tatár „Tatárárpi” Árpi                                gitár

Volent  “Zsófi”   Zsolt                                  dob